top of page
iStock-674982078_edited.jpg

MIT JAVASLUNK?

Hisszük, hogy egy olyan Köztársasági Elnök, mint Novák Katalin, nem nélkülözheti szerepvállalását ebben a problémában. 
 

  • Mert államfői programjának első helyen álló kiemelt eleme a családok, gyermekek támogatása. A közoktatás kérdése jelenleg ma 1,8 millió gyermeket érint tanulóként, és okoz problémát családjaikban.
     

  • Mert úgy véljük, hogy Családokért felelős tárcanélküli miniszterként jelentős lépéseket tett a gyermekvállalás ösztönzésére. Ha korábbi szerepvállalásával arra buzdította a magyar családokat, hogy minél több gyermeket adjanak hazánknak, akkor most véleményünk szerint kötelessége a gyermekek minőségi oktatásának elősegítése is.
     

  • Mert háromgyermekes családanya, ezért vélelmezzük, hogy tudnia kell: szülőként felelősséggel tartozunk gyermekeink tudásáért és jövőjéért, így mi - mintegy 2-2,5 millióan - mindent meg is fogunk tenni ezért.
     

  • Mert Alaptörvényünk megköveteli a pártok, érdekképviseleti szervek felett állását, azaz a függetlenségét minden egyes kérdésben. Közjogi méltóságként lehetősége van a minőségi közoktatás megteremtésének elősegítésében, emiatt várjuk közreműködését az érdemi tárgyalások előmozdításában.

Fentiek miatt úgy véljük, hogy a kialakult oktatási krízisben
Novák Katalin Államfőnek
mind emberi, mind pedig hivatali kötelessége közreműködni a helyzet megoldásában. Éppen ezért tisztelettel felkérjük, hogy vállaljon közvetítői szerepet
a pedagógus érdekképviseletek és a magyar Kormány között.

bottom of page